Девојката на Ѓоковиќ доби три страни на американски Вог

21 август 2013

Јелена Ристиќ,  девојакта на најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ доби три страни од септемврискиот број на американскиот Вог. Уредничката Ана Винтур, позната по строгите критериуми, избра личност што сигурно и се допаѓа, штом и ја додели титулата IT Girl во новиот број.

-Речи си и нема време за шопинг. Познатите во медиумите често зборуваат за автомобили, облека и накит, но тоа е ништо во споредба да ги обединувате луѓето и да им помагате на сиромашните деца во Србија. Новак и јас спаѓаме во неколку луѓе од нашата генерација која успеа. Оваа прилика ни е дадена да помагаме, изјавува Јелена.

27 годишната Јелена е директорка на Фондацијата Ѓовак Џоковиќ, организираше неколку хуманитарни настани ширум светот. Последната во Лондон беше за да се собере помош за загрозените деца во Србија, каде се собраа дури 1,7 милиони долари.

Објавено:
21 август 2013
Категорија: 
Сцена