Кога модните инсајдери беа многу помлади...

12 март 2014

Дизајнерите во создавањето на своите колекции честопати го користат билетот за временките патувања фантазирајќи за  некое далечно идно време или носталгично навраќајќи се на некое оддамна збогувано. И тоа продуктивно патување низ декадите создава нова сегашност и инвентивни дизајнерски парчиња кои повторно ќе одбележат едно време. Но, временската машина овој пат плови низ приватниот фото албум на познатите модни инсајдери правејќи интимен преглед на тоа какви биле тие многу порано, во нивното детство, младост и низ развојот на нивната кариера. Љубопитно погледнавме со кој се дружел Оскар де ла Рента, каков бил тинејџерот Александар Ванг, дали Карл Лагерфелд од секогаш го практикувал добор познатиот имиџ...

Оскар де ла Рента Оскар де ла Рента

Оскар де ла Рента Оскар де ла Рента

Александар Ванг Александар Ванг

Александар Ванг Александар Ванг

Марк Џејкобс Марк Џејкобс

Марк Џејкобс

Марк Џејкобс Марк Џејкобс

Донатела Версаче Донатела Версаче

Карл Лагерфелд Карл Лагерфелд

Миуча Прада Миуча Прада

Ралф Лорен Ралф Лорен

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
12 март 2014
Категорија: 
Сцена