Мода во време на пандемија: Сите стилски комбинации на Оливија Палермо со бандана

24 јули 2020

Пандемијата наметна сосема нови навики кај луѓето, на секое ниво: во секојдневието, на работното место, во социјалниот живот... Промените што ни се случуваат значат и адаптација на едно ново време што ни донесе и нови предизвици.

Модата не е исклучок во ниту еден сегмент, па трансформациите што се случуваат во оваа сфера се драстични.

Уличната мода пак, од своја страна, секогаш била матрица каде се зачнуваат нови инвенции и идеи, како одговор и реакција на општествените случувања. Во овие животни околности, протагонистите од уличната мода изнаоѓаат различни опции, како личната одговорност да ја спојат со личниот имиџ.

Оливија Палермо, една од омилените стилски дами во светот на уличната мода, ќе ја посочиме како позитивен пример која ги почитува протоколите за заштита, а притоа остана доследна на својот препознатлив имиџ, со тоа што бандана – марамата на лице, стана задолжителен моден додаток во нејзиниот стил.

Соодветно адаптирајќи ги дезените на банданите на аутфитот, Оливија посочи како општествената одговорност и модната освестеност не се исклучуваат, туку напротив одлично функционираат.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onJul 23, 2020 at 12:49pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onJun 26, 2020 at 10:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onJun 22, 2020 at 1:18pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onMay 20, 2020 at 8:40am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onMay 9, 2020 at 10:30am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onApr 25, 2020 at 11:41am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onApr 7, 2020 at 3:51pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) onJul 5, 2020 at 10:18am PDT

Објавено:
24 јули 2020
Категорија: 
Сцена
Прочитано:
1.380 пати