Еден од најважните филмски настани, Канскиот филмски фестивал започнува денеска. Пред да видиме какви модни изненадувања ќе понуди фестивалот на кој отсекогаш имало беспрекорна мода, одлучивме да направиме поглед наназад и да се потсетиме на некои од највпечатливите изданија.

Софија Лорен

Софија Лорен

Урсула Андрес

Урсула Андрес

Првата Канска филмска манифестација е одржана во далечната 1946 година и до ден денес важи за една од најпрестижните филмски манифестации. Ретроспективно низ годините на црвениот килим продефилираа голем број на ѕвезди и познати личности не само од филмската индустрија, туку и од музичката, модната индустрија и бизнис елитата.

Принцезата Грејс Кели

Принцезата Грејс Кели

Гламурот, луксузот и раскошот се главните синоними со кој што се одликуваат креациите што ги носеле дел од најголемите филмски диви. Оваа година се очекува фестивалот да ги надмине своите очекувања и да понуди вистинска стилска плејада на фустани кои што грациозно ќе се лелеават на црвениот килим пркосејќи му на францускиот шарм. 

 

Објавено:
17 мај 2022
Категорија: 
Сцена