Модната кралица на Венеција: Сите изгледи на Кејт Бланшет на филмскиот фестивал

10 септември 2020

Венецискиот филмски фестивал беше дочекан со големо внимание. Во доба на корона, ова е првиот настан од филмската индустрија кој се одржа на традиционален начин, но со зголемени мерки на заштита.

Модниот свет и јавност исто така со раширени раце го дочека фестивалот, а во тој контекст, мошне внимателно беше проследен и црвениот килим.

Меѓу познатите ѕвезди, Кејт Бланшет беше една од оние кои привлекоа најмногу внимание. На ова издание на фестивалот одлучи да повтори некои од нејзините највпечатливи модни изданија, давајќи им малку поинаков контекст и со тоа по кој знае кој пат ги освои симпатиите и на публиката и на модните инсајдери.

Бланшет потврди дека е моден камелеон и модна кралица на Венецискиот фестивал. Нејзиниот став, појава и избор на облека, како и начинот на кој умее да ги носи, само уште повеќе ја нагласуваат грациозноста која ја поседува. Воедно, таа е доказ дека посочувањето на женската возраст во контекст на модата е нешто што треба да исчезне, бидејќи искуството, ставот и зрелоста што ги носи се она со кои зрачи и кои ја надополнуваат нејзината убавина.

Во продолжение погледнете ги сите нејзини (досегашни) модни изданија.

Изгледа фантастично, ќе се согласите нели?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Stewart (@elizabethstewart1) onSep 2, 2020 at 1:13pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by RUNWAY MAGAZINE Official (@runwaymagazineofficial) onSep 3, 2020 at 8:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 55cosasbonitas (@55cosasbonitas) onSep 2, 2020 at 10:32am PDT

Овој фустан го носеше и во 2015  и е креација на Естебан Кортасар. Не само што одлучи повторно да го облече, туку со дизајнерот се договорија да го донираат на аукцијата во рамки на фестивалот, чии средства ќе бидат наменети на организацијата UNwoman.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Runway To Red Carpet (@runwaytoredcarpetee) onSep 1, 2020 at 6:24pm PDT

 Кејт Бланшет во „Армани“

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 55cosasbonitas (@55cosasbonitas) onSep 2, 2020 at 7:00am PDT

 „Армани“ е повторно изборот на  Кејт

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 55cosasbonitas (@55cosasbonitas) onSep 3, 2020 at 10:45pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 55cosasbonitas (@55cosasbonitas) onSep 3, 2020 at 11:02am PDT

Корсетот од „Александар Меквин“ доби нов контекст годинава.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Stewart (@elizabethstewart1) onSep 7, 2020 at 9:17am PDT

 Уште една креација која одлучи да ја носи повторно, овој пат од „Акне студио“

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Runway To Red Carpet (@runwaytoredcarpetee) onSep 7, 2020 at 8:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Runway To Red Carpet (@runwaytoredcarpetee) onSep 7, 2020 at 8:07am PDT

Уште две одлични комбинации од „Армани“

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 8, 2020 at 12:53pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 55cosasbonitas (@55cosasbonitas) onSep 8, 2020 at 1:38pm PDT

 Кејт во фантастична креација на „Александар Меквин“

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 9, 2020 at 1:34pm PDT

 Уште едно повторување од 2015, креација на „Armani Prive“

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 9, 2020 at 2:22am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 9, 2020 at 3:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Stewart (@elizabethstewart1) onSep 8, 2020 at 8:08am PDT

 Комбинација од „Луј Витон“ (горе) и одело со принт од „Армани“ (доле)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 10, 2020 at 1:49am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 6, 2020 at 2:29am PDT

 Одлично изгледа и во комбинезони на „Армани“ (горе) и од машката колекција на “label Triple RRR“.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 5, 2020 at 4:30am PDT

 Уште едно повторување, овој пат на црвено одело од Дрис Ван Нотен.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 4, 2020 at 8:35pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 3, 2020 at 7:23am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 4, 2020 at 6:20am PDT

 Одлично изгледа и во црвен комбинезон и црн на преклоп на „Армани“ и во бел спортски.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Cate Blanchett (@cate_blanchett_myqueen) onSep 1, 2020 at 11:22am PDT

 

 

Објавено:
10 септември 2020
Категорија: 
Сцена
Прочитано:
420 пати