Најдобро облечените жени за 2013

12 декември 2013

Направивме ретроспективен преглед на 2013 година и ги селектиравме жените кои  независно по кој повод и каде се појавуваа, оставија незаборавен позитивен впечаток со својот изглед. Гламурозна коктел забава, црвен килим или секојдневен урбан стил на улица, во секој случај тие го привлекуваат фокусот на вниманието. Во секој поглед тие се различни, и во однос на професијата и во однос на стилот кој го преферираат, но резимето се сведува на тоа дека секоја од нив на најдиректен начин преку облеката ја изразува својата индивидуалност.

Преовладуваа неконвенционалните правила, мискот на неспоивото, монохроматските и црно-белите варијанти од една и шарените принтови од друга страна. На свеченостите во основа нашите избранички ги гледавме во елегантни тоалети надополнети со автентичен накит, а на улица не воодушевуваа со избор на алтернативни парчиња.

Дафне Гинис Дафне Гинис

Руни Мара Руни Мара

Тејлор Томас Хил Тејлор Томас Хил

Стела Мекартни Стела Мекартни

Алекса Чунг Алекса Чанг

Блејк Лајвли Блејк Лајвли

Викторија Бекам Викторија Бекам

Гвен Стефани Гвен Стефани

Гвинет Палтроу Гвинет Палтроу

Дајан Кругер Дајан Кругер

Карин Ројтфилд Карин Ројтфелд

Кејт Бланшет Кејт Бланшет

Кејт Босворт Кејт Босворт

Луси Лу Луси Лу

Миранда Кер Миранда Кер

Мирослава Дума Мирослава Дума

Никол Кидман Никол Кидман

Оливија Палермо Оливија Палермо

Софија Копола Софија Копола

Улијана Сергеенко Улијана Сергеенко

Џенифер Лоренс Џенифер Лоренс

Џоан Смолс Џоан Смалс

 

 

 

 

 

Објавено:
12 декември 2013
Категорија: 
Сцена