Познатите расположени за гранџ

19 август 2014

Модата неретко знае да „позајми“ инспирација од животниот стил кој го наметнуваат одредени уметнички и музички правци и тоа успешно да го инкорпорира во комерцијален тренд.

Носталгијата кон 90-тите години и музичката сцена која ја одбележа таа деценија, се' почесто се навраќаат преку актуелните модни тенденции, модифицирани во современа варијанта.

Меѓу другото, гранџ музиката која остави свои корени токму во 90-тите, продолжува да прогресира не само во нови музички правци базирани на истата туку и добива и своја модна дефиниција во современото живеење, иако тоа не им се допаѓа на оние кои вистински го живеат тој стилски дух, независно од актуелните новитети во модната индустрија.

Карирани кошули врзанин околу половина, повеќеслојно спојување на облека, тесни искинати фармерки, кожен елек и војнички чизми, кои реално им припаѓаат на почитувачите и следбениците на одредени субкултури, сега ги носат манекенки, поп пејачки, актерки и трендсетерки ширум светот.

Ријана Ријана

Алекса Чанг Алекса Чанг

Џоан Смолс Џоан Смолс

Сиена Милер Сиена Милер

Гвен Стефани Гвен Стефани

Вилоу Смит Вилоу Смит

Кара Делевињ Кара Делевињ

Кејт Босворт Кејт Босворт

Рита Ора Рита Ора

Кристен Стјуард Кристен Стјуарт

Кејт Босворт Кејт Босворт

Мајли Сајрус Мајли Сајрус

Мери Кејт Олсен Мери Кејт Олсен

 

 

Објавено:
19 август 2014
Категорија: 
Сцена