Познатите во еко-кампања на Greenpeace

12 февруари 2014

589x518xgreenpeace-vivienne-westwood-celebs.jpg.pagespeed.ic.YjNFzu2By1

Легендарната британска дизајнерка Вивијан Вествуд е позната по цврстите ставови кога е во прашање екологијата, а овој пат е дел од кампањата на Greenpeace, каде со здружени сили сакаат заедно да придонесат за зачувување на Арктикот.

Музичари, актери, модели како Џорџија Меј Џегер, Џери Хол, Џорџ Клуни, пејачот на групата „Колдплеј“, Крис Мартин и легендарните Монти Пајтоновци, Тери Џонс и Тери Гилиам, застанаа пред објективот на Енди Гота и го дадоа својот придонес за оваа кампања.

Арктикот е едно од последните недопрени места на планетата Земја, а Greenpeace и Вествуд со оваа кампања сакаат да ги освестат луѓето за последиците на глобалното затоплување и да го заштитат за генерациите што доаѓаат, како и да преземат се што е потребно за Арктикот да стане заштитена област.

Вивијан Вествуд Вивијан Вествуд

Џорџ Клуни Џорџ Клуни

Џорџија Меј Џегер Џорџија Меј Џегер

Џери Хол Џери Хол

Крис Мартин Крис Мартин

Палома Фејт Палома Фејт

Сафон Буроус Сафон Буроус

Тери Гилијам Тери Гилијам

Тери Џонс Тери Џонс

Објавено:
12 февруари 2014
Категорија: 
Сцена