Првите дами во Вог

2 мај 2013

Лоу Хенри Хувер Лоу Хенри Хувер

Прва дама фотографирана за насловната страна на Вог на 11 мај 1929 година, е сопругата на претседателот Херберт Хувер,  Лоу Хенри Хувер. Од тогаш речиси стана традиција Вог преку фотографија да го проследува животниот стил на првите дами: Џеки Кенеди, Еленор Рузвелт, Бети Форд, Пат Никсон, Розалин Картер, Барбара Буш, Хирали Клинтон... Во поновата историја несомнено модна икона која ги освои симпатиите на медиумите е Мишел Обама, секогаш впечатливата сопруга на актуелниот американски претседател Барак Обама.

Елеонор Рузвелт Елеонор Рузвелт

Бирт Џонсон Бирт Џонсон

Пат Никсон Пат Никсон

Бети Форд Бети Форд

Розалин Картер Розалин Картер

Ненси Реган Ненси Реган

Барбара Буш Барбара Буш

Хилари Клинтон Хилари Клинтон

Лаура Буш Лаура Буш

Мишел Обама Мишел Обама

 

Објавено:
2 мај 2013
Категорија: 
Сцена