Што се носеше годината кога се родивте?

27 јануари 2018

Секоја декада, па и секоја година во модната индустрија, носи некоја своја специфична карактеристика по која ја препознаваме.

Во тој контекст, прва асоцијација за 70-те е флоралниот принт и бохо стилот, 80-те години беа препознатливи по нагласените рамена, мини здолништата и стилот што го наметна Мадона, 90-те пак во знакот на гранџ и хип-хоп музиката доминантни преку MTV.

Магазинот Harper's Bazaar, направи една интересна фото ретроспектива на актуелните трендови во годините од 1969 до 2000-та, потсетувајќи на стиловите што биле доминантни.

Фото извор: Harper's Bazaar, Getty images

1969

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

 

1981

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

 

Објавено:
27 јануари 2018
Категорија: 
Сцена
Прочитано:
4.639 пати