Кармен Дел'Орефис - Денес има 88 години, а беше меѓу првите модели во „Вог“

27 декември 2019

Постојат луѓе на кои староста на најубав можен начин им ја истакнува комплетната убавина, колку тоа и да ви звучи необично. Но, Кармен Дел'Оферис е вистински доказ за тоа. Таа денес има 88 години, иако изгледа далеку помладо, а со моделство почнала да се занимава на 14 години.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@nakaw.cihe) onDec 25, 2019 at 9:19am PST

Родена е во Њујорк, ќерка на балерина и музичар. Нејзиното семејство живеело мошне скромно, а двојката се разведува уште кога Кармен е дете. Продолжила да живее со мајка ѝ, која сакала и таа да стане балерина. 

Кармен во едно интервју ќе рече дека нејзината мајка била премногу строга и барала од неа совршенство што не секогаш било лесно.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Sherry (@the_art_0f_it_all) onDec 24, 2019 at 8:02am PST

 Ја запишала на балет, и Кармен сонувала да биде да биде успешна кариера. Бидејќи се сиромашни и не можејќи да ја одгледува сама, мајка ѝ ќе ја прати во интернат, но нема да успее да го реализира својот сон бидејќи уште во младоста ќе заболи од ревматизам.

Во текот на младоста, Кармен била слаба и висока, па поради тоа сметала дека е грда. Дури ни момчињата немале интерес за неа. Но, токму  нејзината несекојдневна убавина ќе ѝ обезбеди место и во „модната Библија“.

 Имено, таа била една од првите модели кои воопшто биле фотографирани за „Вог“. Во 1947 година ќе осамне нејзина фотографија на насловната страна.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Carmen Dell'Orefice (@carmendellorefice_fun) onFeb 1, 2016 at 8:10am PST

 Нема да стане балерина, но ќе стане еден од најбараните модели, а дури и во деветата деценија сè уште е барана и привлечна за камерата. Но, и не само за неа ;)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Carmen Dell’Orefice (@carmen_dellorefice) onDec 24, 2018 at 10:22am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Steven Birnbaum Bridal (@stevenbirnbaumbridal) onDec 9, 2019 at 12:32pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mixer (@mixer) onDec 20, 2019 at 2:55pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DG Rampton (@fortheloveofjaneausten) onDec 14, 2019 at 7:26pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LADYM (@mvintage1967) onDec 15, 2019 at 11:40am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LADYM (@mvintage1967) onNov 29, 2019 at 11:55am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LADYM (@mvintage1967) onDec 10, 2019 at 8:16am PST

 

Објавено:
27 декември 2019
Категорија: 
Sweet 40+
Прочитано:
4.333 пати