Кои тенденции ни ги носи 2018?

1 декември 2017

Вообичаено кон крајот на едната година се најавуваат тенденциите за следната, а паралелно се прави и сумирањето на впечатоците од годината во заминување.

Вчера низ нашите содржини можевте да прочитате кои актуелни трендови од 2017 веќе нема да бидат популарни во 2018, а денеска пак, ќе ви посочиме токму кои тенденции ни ги носи претстојната година.

Анализирајќи ги колекциите за 2018 година на глобално популарните модни етикети, направивме пресек на оние тенденции што ќе доминираат.

 

Џинс


Асиметрија


Мантили


Транспарентни материјали


Принт со точки


Пастелни бои


Карнери


Интензивни бои


Спој на различни текстури


Мини е новото миди

Реси

Здолништа во „молив“ крој


Објавено:
1 декември 2017
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
1.361 пати
Тагови: 
тенденции 2018