Летен тренд: Се носат „сандалите на тато“

2 јули 2020

Секое лето се појавува некој неочекуван тренд, оживеан од минатото, кој сосема незабележливо станува актуелен и одеднаш го забележувате насекаде.

Годинава тоа се „сандалите на тато“ - со ремчиња на лепенка и широк облик. Модните блогерки го прифатија и овој предизвик, па понудија начини како може да се комбинираат.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SAMIA ALAM (@samiaxalam) onApr 17, 2020 at 9:46am PDT

Можеби на прв поглед изгледаат грубо и мислите дека нема да можете да ги усогласите со некој стајлинг, но од примерите во продолжение ќе видите дека многу успешно се комбинираат со летни фустанчиња, лесни летни панталони и маичка, бермуди со кошула, а има такви што ги носат и со летни одела.

Овој тренд го прегрнаа и бројни модни брендови меѓу кои најпопуларните модели ги лансираа „Шанел“ и „Прада“. Покрај сандали, постои и варијанта на влечки, со истата естетика.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JUTI KONGAUNRUAN (@wear.juti.eats) onMay 17, 2020 at 2:00am PDT

 

Исто така, ова е од оние трендови што или ќе ги сакате поради удобноста и практичноста или воопшто нема да ви се допадне токму поради доминација на спортската и „машка“ естетика.

Во која група спаѓате?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by A L E X (@alexandrarachael__) onJun 22, 2020 at 11:43pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAROLINE (@carolineripa) onJun 28, 2020 at 4:50pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karina Midsize Style Inspo (@styleidealist) onAug 12, 2019 at 10:32am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by J A N E T E A N D R E I A (@janetee.a) onJun 25, 2020 at 12:19pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daily Outfits (@nadine_bennouna) onJul 1, 2020 at 11:51pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kelly Elise Scott (@iamkellyelise) onJul 1, 2020 at 10:56am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fashion&style inspiration (@zuzfashionstyle) onJul 1, 2020 at 10:16am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kirsty Smith (@kirstymish) onJul 1, 2020 at 5:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle) onJun 30, 2020 at 9:51am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edit By V (@edit_by_v) onJun 29, 2020 at 10:08am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by E S T H E R F I T (@estherfit_) onJun 28, 2020 at 5:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zuzu in the Wardrobe (@zuzuinthewardrobe) onJun 28, 2020 at 1:53pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FOR COOL GIRLS (@forcoolgirls) onJun 28, 2020 at 8:45am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @trapezosstyle onJun 28, 2020 at 2:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by My New Bestfriend (@my.new.bestfriend) onJun 27, 2020 at 11:46pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laura Kate Lucas Blogger (@laurakatelucas) onJun 26, 2020 at 5:04am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kelly Elise Scott (@iamkellyelise) onJun 26, 2020 at 5:43am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laura Kate Lucas Blogger (@laurakatelucas) onJun 24, 2020 at 2:02am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aude WMY (@audewmy) onJun 23, 2020 at 11:29am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hayley DIY, Travel & Style (@frockmeimfamous) onJun 23, 2020 at 5:24am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LIVETREND (@livetrend.co) onJun 23, 2020 at 10:34am PDT

 

 

Објавено:
2 јули 2020
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
652 пати