Лето во канцеларија: Предлог комбинации позајмени од деловниот стил на славните

19 јули 2022

Деловниот имиџ особено во лето може да биде вистински предизвик.

Како да се направи соодветнот спој на функционална, пријатна деловна комбинација, која истовремено ќе биде складна со нашиот личен имиџ и соодветна на нашата работна позиција.

Но, постојат многу солуции како сите овие сегменти да ги вклопите во еден успешен летен деловен стил.
Од една страна е навистина богатиот избор на летни парчиња што умешно може да се вклопат во бизнис комбинации со оглед на актуелните тенденции, а од друга страна стои и фактот што последниве децении деловната мода е растеретена од многу стеги и ограничувања и добива поголема естетска слобода.

Во таа насока, може да се огледаме на примерите на славните дами кои негуваат препознатлив деловен имиџ, па и да си дозволиме да „позајмиме" некоја од нивните стилски навики кои се покажале како функционални и етстетски привлечни кога е во прашање нивниот летен деловен стил.

Амал Клуни, Меган Маркл, и кралиците Ранија и Летиција ги издвоивме како дами кои може да послужат како добар пример.

Објавено:
19 јули 2022
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
2.800 пати