Националните обележја интегрирани во пролетните дизајнерски колекции

9 јануари 2014

Од богатиот колорит на Африка до ориенталниот шмек на Индија. Дизајнерите оваа година размислуваа глобално и  со своите колекции за претстојната сезона пролет-лето ни обезбедија богата туристичка, временска и географска обиколка низ повеќе егзотични дестинации.

Александар Меквин ни понуди една модернизирана милитаристичка визија, Живанши во опширен фазон направи микс од обележјата на повеќе етнички заедници, а Селин преку живописните принтови го оживеа духот на Африка.

Александар Меквин Александар Меквин

Валентино Валентино

Дона Каран Дона Каран

Едун Edun

Емилио Пучи Емилио Пучи

Живанши Живанши

Клое Клое

Мисони Мисони

 

 

Објавено:
9 јануари 2014
Категорија: 
Тренд