Се враќа трендот од детството: Кошули со голема јака

25 јуни 2020

Веруваме дека добро се сеќавате на кошулите со огромни тантелни јаки, кои ги носевме како деца. Тоа беше улимативен тренд порано, а сега повторно се врати на модната сцена.

Брендовите „Џани“ и „Миу миу“ придонесоа за неговото враќање и популаризација, а уличните брендови го препознаа потенцијалот, па се потрудија што побрзо да извадат нивни реплики на моделот.

Можеби во прв момент ќе ви изгледа чудно, но во комбинација со фармерки изгледаат одлично. Доаѓаат во различни варијанти - со карнери, принтови, а секако и тантела, така што можете да си одберете модел според естетскиот сензибилитет.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Annabelle Womenswear (@oliviaannabelleapparel) onJun 19, 2020 at 12:18pm PDT

Успешно може да се комбинира и со здолништа, панталони, па ќе биде парче што ќе ви се најде и за работното место, но и за некои не така формални пригоди.

Исто така, постојат модели на кои јаката е мобилна, па можете да ја ставите по потреба или кога ќе бидете винтиџ расположени.

Во продолжение погледнете неколку предлози кои веруваме ќе ве инспирираат.

Би носеле ли повторно ваков модел?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Annabelle Womenswear (@oliviaannabelleapparel) onMay 21, 2020 at 12:42pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Annabelle Womenswear (@oliviaannabelleapparel) onMay 18, 2020 at 12:12pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Annabelle Womenswear (@oliviaannabelleapparel) onMar 14, 2020 at 11:10am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by allie davies (@allie_davies) onFeb 25, 2020 at 12:27pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jesse and Iris (@jesse_and_iris_vintage) onJun 22, 2020 at 12:49pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onJun 14, 2020 at 11:36pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onApr 27, 2020 at 12:54am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onApr 16, 2020 at 12:01am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marielle (@mariellehaon) onJun 15, 2020 at 9:08am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vintage Shop (@scandicmama) onJun 8, 2020 at 11:59pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vintage Shop (@scandicmama) onMay 5, 2020 at 9:15am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christina Munich (@theclm) onMay 29, 2020 at 10:14am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by M (@instagosiak) onMay 29, 2020 at 1:30am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Petra (@chic.journal) onMay 26, 2020 at 1:23pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maison Houni - Vintage (@maisonhouni) onMay 12, 2020 at 6:26am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christina Munich (@theclm) onMay 10, 2020 at 5:45am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onMay 9, 2020 at 12:05am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Agata Decowska (@agata_decowska) onApr 29, 2020 at 7:18am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onApr 22, 2020 at 12:12am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Weronikowata (@wer.cix) onApr 8, 2020 at 4:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ŻANETA (@zaneta_sakowska) onMar 29, 2020 at 11:45am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onMar 30, 2020 at 4:29am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGGI (@aggi_pl) onMar 28, 2020 at 11:37pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@oneimagenation) onMar 12, 2020 at 10:58pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vintage fashion d'autrefois (@d.autrefois) onFeb 14, 2020 at 12:39pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vintage fashion d'autrefois (@d.autrefois) onJun 7, 2020 at 9:43am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@nanie_world) onNov 14, 2019 at 12:02pm PST

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miu Miu (@miumiu) onJun 24, 2020 at 12:30am PDT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
25 јуни 2020
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
2.308 пати