Секогаш е добро време за точки

29 април 2020

Еден од трендовите кои нема наскоро да си заминат од модната сцена е дефинитивно принтот со точки. Тој е доволно интересен за одново да биде тренд и истовремено доволно класичен за да биде секогаш присутен.

Така, нема потреба да потенцираме дека ќе го гледаме често низ продавниците и ова лето. Црно-белата комбинација е секогаш најзастапена, но никако не ограничувајте се. Точките подеднакво привлачно можат да изгледаат и во розова, зелена, црвена, сина варијанта или за која и боја да се одлучите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@rocknglamour) onJun 30, 2019 at 2:44am PDT

Доколку сакате да пребарувате на Инстаграм за овој тренд, под ознаката #polkadots ќе ви се појават речиси три милиони фотографии, што е и повеќе од доволен доказ за тоа колку се популарни.

И пред да ви дадеме неколку идеи како да го носите, уште една забавна информација - Едно од најголемите суеверија за облеката, кое е распространето во различни делови од светот е врзано токму за точките. Се смета дека носењето облека со ваков принт привлекува богатство.

Точките всушност претставуваат мноштво парички, кои наскоро ќе се најдат во вашиот џеб или сметка.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sixties Watches (@sixties.watch) onMar 25, 2018 at 11:33am PDT

 

Уште една причина повеќе да имате макар едно такво парче во месеците што претстојат. Секогаш е добро време за точки :)

ВО продолжение неколку примери за инспирација:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LOVE.CHEETAH (@love.cheetah) onAug 13, 2019 at 12:14am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dominika Sydney (@dominikasydney) onApr 7, 2020 at 3:05am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Famous Bae (@thefamousbae) onApr 5, 2020 at 7:01am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@mor.mosseri) onMar 5, 2020 at 5:53am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Feria Maxima Chile (@feriamaxima_cl) onOct 29, 2018 at 2:44pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@myverybestfavourites) onOct 20, 2018 at 10:26am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ideiatex 125 (@ideiatex_125) onJun 18, 2019 at 12:17am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@instyle_fashion_boutique) onApr 2, 2019 at 1:11am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @fashion_love_pepe onOct 29, 2017 at 11:53am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Carolina (@colorsyco) onOct 27, 2017 at 6:22am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lilu.ojovan (@lilu.ojovan) onJul 5, 2019 at 6:09am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@iva_miletic) onJun 3, 2019 at 12:00pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daria Maria (@darymaria) onAug 30, 2019 at 10:12am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivana Jeločnik (@iveive_) onDec 17, 2019 at 5:50am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daysi Banegas HN (@daysibanegashn) onMay 7, 2019 at 1:34pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by We love fashion & lifestyle (@fashiondailyoutfit) onFeb 5, 2019 at 7:43pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luxurious Look (@luxurious_look_) onJan 11, 2019 at 1:21am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diana Enciu (@fabmusediana) onAug 31, 2018 at 3:10am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by La Miel de Mariana (@lamieldemariana) onMay 10, 2018 at 8:26am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hannah Strafford-taylor (@hannahstraffordtaylor) onApr 26, 2020 at 11:36am PDT

 

Објавено:
29 април 2020
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
581 пати