Спортскиот дух на модата

3 февруари 2014

Двата клучни спортски настани периодов: Зимските олимписки игри во Сочи, Русија како и  популарниот американски  „Супербол“ спортски сепектакл, беа причината поради која во продолжение ги издвојуваме најтрендовските модни парчиња со спортски дух. Покрај тоа, во последните пролетни дизајнерски колекции спортскиот стил беше форсиран во повеќе модифицирани варијанти: од спортските чорапи на Прада кои ги комбинираше со отворени сандали до спортско-елегантните чанти на Кензо со препознатливите принтови.

Филип Лим Филип Лим

Кензо Кензо

Шарлот Олимпија Шарлот Олимпија

Стела Мекартни Стела Мекартни

Адидас Адидас

Москино Москино

Миу Миу Миу Миу

Карл Лагерфелд Карл Лагерфелд

Кензо Кензо

Шарлот Олимпија Шарлот Олимпија

Стела Мекартни Стела Мекартни

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
3 февруари 2014
Категорија: 
Тренд