Тренд аларм: весели принтови од спекратот на виножитото

7 октомври 2014

Доколку ги следевте пролет-лето колекциите за следната сезона од 2015 година, тогаш сигурно сте забележале низа трендови, од кои еден е највпечатлив и изобилува со богати бои од спектарот на виножитото. Пролетта автоматски е предвесник на нешто весело и забавно, а оттука и дизајнерите не случајно ја насочија инспирацијата и кон силните бои и тоа во заедничка комбинација.

Иако на презентациите од неодамна прикажаните модни недели од метрополите изобилуваа белата и црната боја, дизајнерите и брендовите во пар наврати не заборавија да вметнат и ведри нијанси од креациите. Иако канадското дуо Дискверд се препознатливи по рокерските темни изгледи, овој пат на писта често покажаа поинаква „светла“ страна. Па’ така браќата Катен за разлика од останатите дизајнери имаа колекција исполнета со многу боја.

DSquared2 DSquared2

 

Покрај Дискверд и во ревиите на Дрис Ван Нотен, Ајсберг, Роксанда Илинчиќ и Питер Пилото исто така можеа да се забележат впечатливо контрастни парчиња кои им пркосеа на темните нијанси.

Dries Van Noten Dries Van Noten

 

Сега предвреме знаете дека почетокот на следната пролет треба да го означите со светлите и весели бои на винижитото.

Dsquared2 Dsquared2

Iceberg Iceberg

Marques Almeida Marques Almeida

Marques Almeida Marques Almeida

Roksanda Ilincic Roksanda Ilincic

 

 

 

 

Објавено:
7 октомври 2014
Категорија: 
Тренд