Ултимативни трендови од модните писти: принтови, романтизам, милитари

25 март 2015

Следната сезона есен-зима 2016 ќе биде во знакот на стилските радикалности, судејќи според она што имавме можност да го видиме на модните писти за време на модните недели во Париз, Њујорк, Лондон и Милано. Дизајнерите во своите колекции имплементираа различни временски периоди од викторијанската доба до футуристички теми, играа со кроевите кои преминуваа од една до друга радикалност:  од типични машки кроеви во женска димензија до безнадежен романтизам... Боите и шарите се расплинуваа од хаотични, графички принтови кои вклучуваат многу бои до монохроматски минимализам. Во продолжение ги издвојуваме највпечатливите тенденции кои ќе го имат приматот за следната сезона.

 

Геометриски принтови

Балман, Ботега Венета, Версаче, Диор Балман, Ботега Венета, Версаче, Диор

Емилио Пучи, кристофер Кејн, Салваторе ферагамо, Фенди Емилио Пучи, кристофер Кејн, Салваторе ферагамо, Фенди

 

Машки кроеви во женска димензија

Boss, Алтузара, Етро, Каролина Херера Boss, Алтузара, Етро, Каролина Херера

Клое, Макс Мара, Марк Џејкобс, Прада Клое, Макс Мара, Марк Џејкобс, Прада

 

Романтизам од  викторијанската ера

Алберта Ферети, Александар Меквин, Алтузара, Валентино Алберта Ферети, Александар Меквин, Алтузара, Валентино

Луј Витон, Оскар де ла Рента, Родарте, Симон Роша Луј Витон, Оскар де ла Рента, Родарте, Симон Роша

 

Модерен милитаризам

Гучи, Ермес, Изабел Марант, Клое Гучи, Ермес, Изабел Марант, Клое

Ланван, Мајкл Корс, Нина Ричи, Оскар де ла Рента Ланван, Мајкл Корс, Нина Ричи, Оскар де ла Рента

 

Неизбежни 60-ти

Ботега Венета, Диор, Келвин Клајн, Пако Рабан Ботега Венета, Диор, Келвин Клајн, Пако Рабан

Прада, Фенди, Џамбатиста Вали Прада, Фенди, Џамбатиста Вали

 

Ексцентричен аристократски изглед

Ботега Венета, Гучи, Етро, Живанши Ботега Венета, Гучи, Етро, Живанши

Марк Џејкобс, Миу Миу, Шанел Марк Џејкобс, Миу Миу, Шанел

 

Панкот не е мртов

Rag&Bone, Баленсиага, Балман, Ентони Вакарело Rag&Bone, Баленсиага, Балман, Ентони Вакарело

Луј Витон, Проенза Скулер, Родарте, Сен Лоран Луј Витон, Проенза Скулер, Родарте, Сен Лоран

Минимализам во бело

The Row, Валентино, Викторија Бекам, Ермес The Row, Валентино, Викторија Бекам, Ермес

Ланван, Марни, Нина Ричи, Џејсон Ву Ланван, Марни, Нина Ричи, Џејсон Ву

 

Боемски дух

Валентино, Дона Каран, Дрис Ван Нотен, Етро Валентино, Дона Каран, Дрис Ван Нотен, Етро

Клое, ланван, Тори Берч Клое, ланван, Тори Берч

Објавено:
25 март 2015
Категорија: 
Тренд