Error message

Ви се носат ли мантили?

11 септември 2020

Есента и календарски ни се приближува, а кога е модата во прашање, ниту една есен не може да се замисли без мантил.

Ова класично парче е неизоставен дел од есенската модна слика секоја година, па ништо поинаку нема да биде и во сезоната што ни претстои.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego (@collagevintage2) onSep 30, 2019 at 3:09am PDT

Покрај беж верзијата, кратка и долга, која воедно е и меѓу најпопуларните, оваа есен ќе се носат и мантили во боја. Црвена, минт, сина, жолта, зелена... одберете ја онаа што најмногу ви се допаѓа и направете спој на модерното и класичното.

Исто така, ако порано за мантилот се врзуваше строгиот изглед и деловна естетика, низ годините добиваше нови контексти и стануваше дел од различни модни приказни, па денес е често користено парче во уличната мода.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego (@collagevintage2) onApr 17, 2020 at 8:41am PDT

Познавачите на модата успешно го имлементираат и во спортски комбинации и во оние со поелегантна нота.

А ако ви е потребна инспирација како веќе постоечкото парче можете да го носите или пак, доколку ви треба идеја повеќе за да се подновите со нов, погледнете ги фотографиите во продолжение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego (@collagevintage2) onOct 9, 2019 at 11:39am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jada Loveless (@jadaloveless) onSep 10, 2020 at 10:48am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fashion Inspiration (@modeblogg) onSep 6, 2020 at 4:36am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fashion Inspiration (@modeblogg) onAug 30, 2020 at 6:20am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sophia Schönherr (@sophiadorena) onSep 8, 2020 at 9:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mesi Szigeti fashion blogger (@mesiszigeti) onSep 9, 2020 at 12:09pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dica de Stilo (@dicadestilo) onSep 8, 2020 at 6:28am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madam Voyage (@madamvoyage_official) onSep 11, 2020 at 1:20am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CASPER JOHN AIVER(@casperjohnaiver_official) onSep 10, 2020 at 8:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by monique agar | simple styling. (@mon.agar) onSep 4, 2019 at 6:34am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_) onSep 4, 2019 at 12:20am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Amy Shaw (@amyfuchsia) onOct 13, 2019 at 12:01pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Annmarie (@stylish.ann) onMar 14, 2020 at 1:00pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FashionXC (@myfashionxchange) onNov 23, 2017 at 12:43pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diana Correia Pinheiro (@chicagury) onFeb 22, 2017 at 6:01am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eclectic (@eclectic.hr) onMar 5, 2020 at 9:00am PS

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karolina Franek (@karola_franek) onSep 7, 2020 at 3:27am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by N A I M A (@nxima.qisa) onSep 8, 2020 at 8:27am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dresscode: BUSINESS CASUAL (@businesscasualcz) onSep 10, 2020 at 8:33pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by London BloggerJustine (@itsjustinesjournal) onJul 12, 2020 at 11:03am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by London BloggerJustine (@itsjustinesjournal) onFeb 15, 2020 at 8:41am PST

 

Објавено:
11 септември 2020
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
1.627 пати