Еве како да ја навиткате косата со прсти

10 септември 2013

curly-hairstyle-look1

Сакате да си направите фризура и тоа со кадрици, а немате многу време, еве како тоа да го направите дома и тоа во шест едноставни чекори. Потребни ви се обични црни шноли, фен и лак за коса.

Прамените за коса намотајте ги на прстите, зацврстете и загрејте. За два часа ќе заблескате со нив секси кадрици.

1.Намокрете ја косата

2.Земете прамен од коса и намотајте ја околу прстат

3.Прицврстете го праменот со шнолите во облик на круг на темето

4. Повторете ја постапката со остатокот од косата

5.Попрскајте ја косата со лак и загрејте ја со фенот за коса

6. После два часа, извадете ги шнолите, а косата расчешлајте ја со прстите

Совет: Ефектот ќе биде уште подобар ако преспиете со нив.

Објавено:
10 септември 2013
Категорија: 
Убавина