Избелете ги ноктите за 5 минути

26 април 2014

nail_cosmetics-1

Ако сте од оние љубители на лакови за нокти, па постојано ги украсувате во разни бои, сигурно се соочувате и со пожолтени нокти. Се работи за жолти дамки што ги предизвикува лакот, а речиси е невозможно да се избегнат. Но, постои еден сосема едноставен и брз трик, што го решава овој проблем.

За тоа потребна ви е стара четкичка за заби и паста за избелување на заби.

На четкичката нанесете паста за заби, токму како кога миете заби. Потоа секој нокт ичеткајте го детално, па доколку е потребно повторете ја постапката неколк пати.

На крајот исперете ги ноктите и избришете ги со чиста крпа.

Ова брзо решение помага и кај ноктите на рацете и нозете.

Објавено:
26 април 2014
Категорија: 
Убавина