Како да го одберете вистинскиот црвен кармин за вас?

12 декември 2018

Празничната сезона не може да се замисли без црвен кармин. Но, потрагата по истиот може да биде проблематична и долга, бидејќи не секоја нијанса прилега на вашиот тен.

Токму затоа, во продолжение ќе ви помогнеме да го одберете витинскиот црвен кармин за вас.

Ако имате изразено светол тен

Дамите со изразено светол тен треба да бираат кармини со портокалов подтон. Тоа значи дека најмногу ќе им одговараат црвени кармини со портокалова нијанса. Ваквиот кармин е идеален за дамите со изразено светол тен, бидејќи го истакнуваат природниот сјај на кожата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tamarawilliams1 onSep 20, 2018 at 9:37am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tamarawilliams1 onSep 24, 2018 at 10:06am PDT

 

Ако имате умерено светол тен

-Доколку спаѓате во оваа категорија, тоа значи дека имате изразени розови подтонови. Затоа, девојките и жеите со светол тен треба да бираат црвени кармини со сини и розови подтонови. Црвениот кармин со син подтон ќе го препознате по неговиот интензитет, односнo она што во жаргон се нарекува „крваво црвена“. Од друга страна, црвените кармини со розов подтон ќе ги познаете токму по тоа бидејќи „влечат“ накај бордо, односно класична црвена.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tamarawilliams1 onNov 9, 2018 at 9:33am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tamarawilliams1 onSep 1, 2018 at 9:38am PDT

 

Ако имате умрено темен тен

-Дамите со ваков тен треба да бираат кармини во нијанси на цреша. Оваа нијанса ќе ги ублажи жолтите подтонови кои ваквиот тип на кожа односно тен и ќе ги нагласи позитивните страни и на кожата и на усните. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tamarawilliams1 onJul 25, 2018 at 10:27am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tamarawilliams1 onFeb 7, 2018 at 9:20am PST

 

Ако имате изразено темен тен

И овој тен има жолти подтонови, но позитивното овде е што ако сте во оваа група, можете да експериментирате со сите нијанси на црвен кармин, освен оние што важат за првата група (со портокалови подтонови). Дамите со темен тен можат да одберат и црвен кармин со нијанса на малина, што е супер избор за дневни нијанси, а за вечерни излегувања на пример црвен кармин во нијанси на виното. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zendaya (@zendaya) onJul 11, 2017 at 7:07pm PDT

 

Објавено:
12 декември 2018
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
1.159 пати