Како да го спречите создавањето на брчки околу устата?

16 мај 2013

За да го спречите нивното настанување или пак да ја намалите видливоста на брчките, ние ви нудиме неколку совети:

1. Оставете ги цигарите

Цигарите се лоши за кожата од две причини: прво никотинот влијае на еластичноста на кожата и второ, мимиките кои ги правите при вовлекувањето на чадот предизвикуваат брчки околу устата.

2. Набавете крема со колаген

Кремите со колаген се ефикасни во борбата против брчките, а со оглед на фактот дека се поскапи од хидратантните креми, се исплатува да вложите во крема која ќе ја одржи вашата кожа витална.

3. Користете креми со заштитен фактор

Сонцето е еден од најголемите непријатели на кожата, па дури и за обично излегување во град, користете крема со заштитен фактор.

4. Правете вежби за лицето

Додека ја гледате омилената серија или филм, правете вежби за лицето кои ќе ги зацврстат мускулите и ќе го вратат тонусот.

Објавено:
16 мај 2013
Категорија: 
Убавина