Како да направите превртена пунџа во две минути

17 декември 2013

60892878-pundza-obrnuta-frizura

Сигурни сме дека ќе се израдувате кога ќе ви кажеме дека за две минути можете да направите елегантна фризура создадена за празничен, свечен изглед. Се  работи за трик со помош на едно ластиче и неколку шноли, а дознајте и како се прави:

Потребно:

-ластиче за коса

-неколу шноли

-лак за коса

1.Ако штотуку сте ја измиле косата, нанесете лак за коса за да добие косата на тежината.

2.Со рака косата кренете ја во коњско опавче и заврзете ја со ластиче за коса (во боја на косата).

3. Во просторот помеѓу ластичето и главата, со прстите развоите ја косата, но не до крај, туку да добиете „џеб“ во коса.

4. Коњското опавче префрлете го преку ластичето и вовлечете го во добиениот џеб, се додека поседното влакно не остане скриено.

5.Добиената пунџа притиснете ја со дланка кон темето, па со шноли прицврстете ги непослушните влакна и имате готова фризура.

Погледнте:

Објавено:
17 декември 2013
Категорија: 
Убавина