Ладната фризура е повторно “ин“

17 јуни 2020

„Ладната фризура“ беше ултимативен тренд во осумдесетите. Ако сте од помладата генерација, прашајте ги вашите мајки или баби и ќе ви кажат колку беше распространет и популарен.

Жените со часови седеа во фризерските салони, под „хауба“ за да ги добијат совршените кадрици. Две децении подоцна, кадриците се повторно „ин“.

Колку поубаво дефинирани и со волумен - толку подобро.

Низ социјалните мрежи можат да се сретнат голем број пример за тоа колку оваа фризура е популарна. „Ладна“ односно „Трајната фризура“ сè уште се прави во фризерските салони и е предност доколку не сакате да се заморувате со секојдневно средување на косата.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@curly_lopez) onMar 5, 2019 at 11:25am PST

Но, можете да ја добиете во една малку поинаква форма и со виткање на косата со фигаро или пак на старомоден начин со „крпчиња“. Вие пак што имате природно кадрава коса, дефинирајте ги убаво кадриците и додадете волумен со соодветни средства за коса и заблескајте, сигурни сме што конечно сите ќе сакаат да бидат како вас :)

Во продолжение погледнете уште неколку примери:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@curly_lopez) onApr 20, 2020 at 8:41am PDT

 

 

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by C A R L A (@carla.alverio) onApr 2, 2020 at 5:18pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by C A R L A (@carla.alverio) onJun 10, 2020 at 4:53pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by C A R L A (@carla.alverio) onMay 8, 2020 at 6:17pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Curl Crush Of The Day (@curlcrushoftheday) onMay 9, 2020 at 8:13am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alice Murgia (@aliceflashdance) onSep 17, 2019 at 5:06am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alice Murgia (@aliceflashdance) onJun 1, 2020 at 4:50am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Besatbe (@besa1226) onJun 9, 2020 at 11:03am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@loveandcurlss) onJul 2, 2018 at 6:53am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@loveandcurlss) onFeb 10, 2018 at 8:09am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@loveandcurlss) onJul 25, 2019 at 11:51am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@curli.genna) onNov 5, 2019 at 7:30am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@curli.genna) onApr 3, 2020 at 8:25am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@curli.genna) onJun 9, 2020 at 6:36am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SchwarzkopfPro Spain (@schwarzkopfpro.spain) onJun 17, 2020 at 3:00am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olive (@oliviacalabio) onMay 18, 2020 at 3:13pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olive (@oliviacalabio) onJun 15, 2020 at 2:53pm PDT

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
17 јуни 2020
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
8.940 пати