На листата на луѓе со необична убавина се најдоа ТК Wonder и босанска манекенка

10 декември 2020

Сајтот „Bright Side“ сподели кратка приказна за убавината. Во неколку реченици тие опишаа како би било убаво таа да се доживува и вреднува.

Притоа, приказната ја надополнија со фотографии од личности со необична убавина. Меѓу избраните се најдоа и музичарката ТК Wonder, која многупати била во Македонија и која домашната публика ја запозна преку енергичните настапи со Кирил Џајковски, додека пак публиката надвор од овие граници ја знае и по изведбите на врвни музички фестивали. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tk Wonder (@tk_wonder)

Друга девојка пак што ни го привлече вниманието е босанската манекенка и моделка, Асима Сефиќ.

Таа е од Бихаќ, но ја застапува загребска модна агенција. Благодарение на раскошната црвена коса и лицето со пеги, таа успеа да реализира и светска кариера.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Asima Sefić (@asimasefic)

Меѓу одбраните се најдоа и Вини Харлоу како и албино моделот Стефан Томпсон. 

Во продолжение погледнете ја приказната и останатите ликови кои го заслужија местото тука, а секако дека листата не завршува тука.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by amaican Canadian(@winnieharlow)

„Што значи да бидеш убав?

Значи ли да се вклопиш во стандардните за убавина?

Или да личиш за некој што е препознаен како убав?

Или значи да бидеш свој?

Уникатен...

Индивидуалец...

Самоуверен...

Можеме ли навистина да ја измериме убавината?

Дали е тоа нешто што лежи на површината?

Убавината е во очите...

Таа е нешто нематеријално...

Кревко...

И скапоцено.

Не дозволувајте стереотипите...

...и мислњето на другите луѓе да ја намалат вашата самодоверба. 

Верувајте во себе...

Целете високо...

Бидете храбри...

Следете ги вашите цели...

...и остварете ги вашите соништа!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by sophia (@sophiahadjipanteli)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tsunaina

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @jayalvarrez

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lauren Elyse (@laur_elyse)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikia Phoenix (@nikiaphoenix)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @slickwoods

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Thando Hopa (@thandohopa)

 

Објавено:
10 декември 2020
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
907 пати
Тагови: 
убавина ТК Wonder