Најдобрите трикови за волумен на коса

14 ноември 2013

047b5a36-c616-4fda-88fa-aaa5c82d1f4d

Ако косата ви е безживотна и нема волумен, постојат мали трикови и совети кои ќе ви помогнат на патот до совршена коса.

-Немојте да ја оптоварувате косата со чести врзувања во опавче, плетенка и пунџа, затоа што тоа ја истенчува косата.

-Користете регенератор и балсам за тенка коса кои имаат полесна формула и не ја „отежнуваат“ косата.

-Немојте премногу да ја претирате косата. Оштетувањата од фенот, пеглата, фарбата и производите ќе направат вашата коса да изгледа безживотно и тенко, затоа внимавајте да не претерате со фенирањата и третманите.

-После миењето на косата, земете крпа и притискајте ги прамените мокра коса. Покрај тоа што ќе апсорбираат вода, оваа постапка ќе ја зацврсне кутилулата на влакното и тоа нема повеќе да изгледа безживотно.

-Сушете ја косата така што ќе ја спуштите глават и фентот ќе го насочите нагоре, така ќе добиете екстра волумент.

-За инстант волумент, променете го патецот, така косата веднаш ќе игледа побујна.

Објавено:
14 ноември 2013
Категорија: 
Убавина