Неверојатно е што се можете да направите со детската пудра во прав

13 декември 2013

Со текот на годините жените се повеќе бараат едноставни работи со кои би си го олесниле животот преокупиран како од приватните, така и од професионалните обврски. Доколку поседувате детска пудра во прав, во продолжение прочитајте за што се може да ја искористите.

Чистење на домашните миленици

Доколку имате проблем со бањањето на домашните миленици во текот на зимскиот период, најдобро би било да им нанесете од пудрата во прав. На тој начин тие ќе мирисаат убаво, па ќе нема потреба да ги бањате се до започнување на топлиот период од годината.

Впивање на маснотијата

Следниот пат кога ќе ви капне маснотија на облеката или пак на килимот, нанесете ја пудрата за да ја впие маснотијата, а со тоа на полесен начин ќе ја отстраните флеката.

Заштита на книгите

Дајте им нов изглед на старите книги и нанесете од детската пудра за да ја впие влагата и да ги заштити од прашината.

Ги истакнува трепките

Доколку сакате трепките да ви изгледаат како да се густи, пред да нанесете маскара, ставете од пудрата во прав.

Ја спречува иритацијата на кожата

На внатрешната страна на бедрата нанесете пудра во прав за да ја спречите иритацијата од триењето на нозете.

Го отстранува мирисот од чевлите

Во внатрешноста на чевлите ставете од пудрата и оставете ја преку цела ноќ. Наутро повеќе нема да го има неподносливиот мирис од постојаното носење.

Ја намалува болката од депилацијата

Девојките се навикнати да ставаат пудра по депилацијата, но исто така може да пробаат да ја нанесат пред депилацијат,а со тоа би создале дополнителен слој како заштита од врелиот восок.

Замена за камената пудра

Доколку сакате да ги намалите трошоците за пудри, тогаш купете едноставна детска пудра во прав која може да ја нанесете како завршен слој при шминкањето.

Освежување наместо дезодоранси

Доколку имате проблеми со потењето и неподносливиот мирис и доколку дезодорансите не ви траат долго, најдобро би било да нанесете од пудрата под пазувите која ќе ја впие потта и ќе ја отстрани миризбата.

Освежувач во просторот

Доколку користите етерични масла, добро би било за промена  да ги промешате со детската пудра во прав и да оставите божествениот мирис да се рашири низ целиот дом.

Објавено:
13 декември 2013
Категорија: 
Убавина