Нов тренд: Ламинација - за густи и впечатливи веѓи

15 мај 2020

После тетовирањето веѓи, се наметна нов тренд - ламинација на веѓи. Тоа е еден од најновите третмани наменети за сите дами кои се мачат со кршливи или тенки веѓи.

Третманот се изведува така што, откако ќе се отстранат недостатоците, на влакната на веѓите првин се става крема со лифтинг ефект. Помеѓу другото, таа содржи и кератин, кој длабински ги обновува веѓите, па стануваат помазни и посјајни и создава веѓи кои ѝ се спротиставуваат на гравитацијата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Blink&Blush (@blinkandblush.mb) onMay 15, 2020 at 5:52am PDT

Потоа, за да се изедначат, директно на веѓите се нанесува пигмент, со што се добива ефект на густи веѓи, кои секако по потреба можете да ги стилизирате. 

Последниот чекор се состои во нанесување на тенок слој кој ќе ги обложи веѓите со „филм“ и ќе им овозможи да останат во положбата во која се, бидејќи на тој начин ги штити од надворешни влијанија, а воедно, визуелно ги прави подебели и посјајни. На крај, може да се нанесе и посебен регенератор.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PMU Brow Specialist (@browbossuk) onMay 15, 2020 at 5:15am PDT

Овој тренд бргу се прошири, а стручните лица го препорачуваат бидејќи се работи за неинвазивен третман, кој создава ефект на густи веѓи и им одговара на сите. Резултатот, за разлика од тетовирањето веѓи, е природен изглед. Доколку се мачите со дупки, неправилни веѓи, кршливи, тенки, велат дека ламинацијата е совршено решение за тие проблеми.

Процесот трае околу 45 минути, а трајноста на резултатот е шест до осум недели - време кога не мора воопшто да се грижите за веѓите. Целта е да се постигне што поприроден и подобар изглед и квалитет на веѓите, но внимавајте на широчината, односно дебелината на истите, за да не се шокирате од резултатите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Saint 13 (@13.saint) onMay 15, 2020 at 4:30am PDT

Третманот е достапен и во козметичките струдија ширум државата, па доколку имате некој од посочените проблеми, информирајте се дополнително.

Ние во продолжение ќе ви претставиме уште неколку предлози за тоа каков е крајниот резултат:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beauty House Piestredet (@beautyhousepilestredet) onMay 15, 2020 at 3:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ucja Majchrzycka (@lusiamajchrzycka) onMay 15, 2020 at 5:50am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALL ABOUT THE BROWS AMSTERDAM (@allaboutthebrowsamsterdam) onMay 15, 2020 at 2:28am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hannah'May'Ricketts (@hannah_may2398) onMay 15, 2020 at 2:25am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SEMI PERMANENT ARTISTRY (@thebeautynooke__) onMay 15, 2020 at 12:26am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SKINCARTEL(@skincartel.sc) onMay 14, 2020 at 5:10pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LINZI (@linzimclelland) onJan 22, 2020 at 10:22am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SimiBauman.PhiBrows (@simibauman.phibrows) onMay 15, 2020 at 5:10am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Liane Wilkinson (@lianewilko) onMay 15, 2020 at 3:58am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FranSoany Micropigmentadora (@fransoany) onMay 14, 2020 at 8:38am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jelena Mačvan (@macvanjelena) onMay 14, 2020 at 7:24am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Violeta Lozada Studio (@violetalozadastudio) onMay 14, 2020 at 12:11am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EYEBROW SPECIALIST (@laurens_browsandbeauty) onApr 29, 2020 at 12:37pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BROW CODE (@browcode) onMay 14, 2020 at 6:59pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikki Mitchell (@nikki_mitchell_makeupartist) onMay 12, 2020 at 5:25pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikki Mitchell (@nikki_mitchell_makeupartist) onMay 10, 2020 at 4:58pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Liane Wilkinson (@lianewilko) onMay 14, 2020 at 9:25am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jelena Mačvan (@macvanjelena) onMay 14, 2020 at 7:24am PDT

 

 

Објавено:
15 мај 2020
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
1.921 пати