Познати личности со седа коса – забавно е, кул и шик!

4 февруари 2020

Природно е во одреден период од живото косата да постане седа. Кај некои луѓе првите бели влакна се појавуваат во раната младост, најчесто како резултат на генетски предиспозиции.

Но, наместо тоа да се сфаќа „трагично" и косата постојано да се изложува на различни хемиски третмани, луѓето што се прифатиле себеси со природна седа коса, важат за шик и кул, а тие го користат како уште една специфична карактеристика со која оставаат посебен печат.

Како пример ќе нaведеме неколку познати личности, во различна доба од животот, за кои заедничкa е седата коса, односно белте влакна. И мора да признаете, автентични се, урбани и апсолутно стилски.

Меѓу нив се и Хелен Мирен, Линда Родин, Сара Џејн Адамс, Грејс Ганем, како и Александра Грант, девојката на Кијану Ривс за која многу се коментираше токму на сметка на нејзиниот изглед.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren) onMay 23, 2019 at 1:29pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren) onSep 29, 2019 at 2:58am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren) onOct 31, 2019 at 6:44am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sarah Harris (@sarahharris) onJan 21, 2020 at 1:35am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sarah Harris (@sarahharris) onDec 6, 2019 at 11:24am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sarah Harris (@sarahharris) onOct 23, 2019 at 12:38pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) onDec 22, 2019 at 7:57am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) onOct 17, 2019 at 4:35pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) onAug 14, 2019 at 5:43pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) onFeb 3, 2020 at 11:24am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) onJan 24, 2020 at 12:06pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) onJan 15, 2020 at 11:51am PST

Објавено:
4 февруари 2020
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
2.509 пати
Тагови: 
седа коса