Rose Gold Ombre - најпопуларната нијанса за коса есенва

25 септември 2020

Ако барате некаква промена во изгледот за актуелната сезона, можеби овој текст ќе ви биде добредојден. Светските стилисти се согласија во мислењето дека оваа есен една од најпопуларните нијанси за коса ќе биде rose gold ombre, односно розово-златната нијанса.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lunatic Fringe St. George (@lunaticfringestgeorge) onNov 3, 2017 at 9:39pm PDT

Како да се постигне?

Долниот дел од косата треба да се освежи со розови тонови, додека коренот и горниот дел од косата треба да се во потемна или посветла смеѓа нијанса. На тој начин, косата ќе ви добие волумен, а покрај тоа ќе добиете и интересен и женствен изглед

Она што ја прави уште попривлечна, а и популарна е фактот дека подеднакво добро изгледа и на жените што имаат посветла и на оние со потемна коса.

Контрастот се ублажува со розовите тонови, кои ќе бидат само уште еден од начините да внесете малку боја во есенските сиви денови што ни претстојат.

За инспирација, погледнете ги и фотографиите во продолжение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by taylor hartmann (@taylorhartmann_hair) onSep 22, 2020 at 6:03pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Steffani Knowles (@steff_knowles) onFeb 8, 2020 at 6:47pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @hair_by_nate_ onJan 27, 2020 at 3:24pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hair By Tasha (@hairbytasha_thehague) onJan 28, 2020 at 10:06am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@hairbyreneeke) onJul 30, 2019 at 7:51am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Art of Life Salon & Spa (@artoflifesalon) onJul 14, 2019 at 5:36pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hair Stylist (@itsramonastyle) onDec 29, 2018 at 3:06pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Blond Hair Specialist (@blondhairspecialist) onJul 4, 2018 at 7:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Terea Covington (@tereacovington) onMay 11, 2018 at 7:35pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Terea Covington (@tereacovington) onDec 19, 2016 at 12:36pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hip Hair (@hiphairsalon) onJun 9, 2016 at 5:36pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jill-Ann Bauer Denver Balayage (@jillpaintsdenver) onAug 5, 2020 at 7:56pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hannah Lawson (@hairbyhannahlawson_vivosalon) onSep 21, 2020 at 12:20pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ludovic Deveaux (@ludodvxhair) onSep 21, 2020 at 4:14am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Isabel Quezada⚡️ (@_beautybyisabel) onSep 15, 2020 at 9:29pm PDT

 

 

Објавено:
25 септември 2020
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
3.131 пати