Со филери и сосема измазнети: Како би изгледале ретро убавиците денес?

12 април 2019

Принцезата Дајана, Одри Хепберн, Мерилин Монро важат за едни од најубавите жени во светот. Тие важат за убавици кои извршиле промена на стандардите за убавина. 

Секако, се паметат не само по тоа каква насмевка или очи имале, туку и она што успеале да го остават зад себе во смисла на професионални успеси.

Сепак, имајќи предивд дека стандардите за успех и убавина се менуваат, па без разлика што ова се прекрасни жени, денес можеби и не би биле доволно успешни и популарни, бидејќи не би се вклопувале во рамката.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) onApr 14, 2018 at 3:15pm PDT

 

Англискиот уметник Мет Маитланд размислувал на темава, па инспириран од актуелнит стандарди за убавина, им направил преобразба на дел од „класичните“ убавици од минатиот век.

Новиот изглед подразбира филери во усни, ботокс, но не со цел да се критикуваат овие познати дами, туку да се прикаже современото време.

„Секогаш сум бил фасциниран со луѓето кои убавината ја поместуваат до крајни граници, екстреми. Козметичкиот пристап кон убавината порано бил ограничен за ѕвезди или богатите жени, а денес е далеку подостапен. Каде и да погледнете има докази за тие современи идеали на убавина. Затоа почнав да размислував за идентитетот во современото друштво. Замислив, да се и денес живи овие најголеми ѕвезди во историјата, како би ги прифатиле современите козметички третмани и трендови“, објаснува уметникот.

А резултатот се овие фотографии, погледнете:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) onDec 24, 2018 at 1:01am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) onDec 3, 2018 at 12:41pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) onNov 30, 2018 at 3:07pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) onNov 29, 2018 at 3:02pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) onDec 7, 2018 at 4:33am PST

 

 

Објавено:
12 април 2019
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
8.899 пати