Три кратки фризури кои ќе бидат во тренд летово

15 јуни 2020

Секоја сезона си носи свои трендови кога е изгледот во прашање. Овој пат се осврнуваме на она што ќе биде „ин“ кога се работи за фризурите.

Професионалците велат дека кратката коса ќе доминира, а ние ви издвојуваме три фризури кои можете да ги направите, секако одбрани според вашиот естетски сензибилитет, облик на лице и квалитет на коса.

Кога ќе ги погледнете веруваме ќе се сетите и на култниот филм „Глупав и поглупав“, изгледа дека нивните фризури никогаш не биле поактуелни : ).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DUMB & DUMBER (@dumbanddumber.fanpage) onMay 24, 2020 at 4:46am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DUMB & DUMBER (@dumbanddumber.fanpage) onJul 12, 2018 at 2:09am PDT


*краток боб

Не е новост дека боб фризурата останува меѓу најпопуларните и во актуелната сезона. И со причина е така. Речиси и да не постои жена на која не ѝ прилега. Лесна е за одржување и совршена за различни пригоди. Со кадрици, бранови или прав, не е важно - одберете ја варијантата што најдобро ви прилега и уживајте во летните денови. Со трака за коса или марама добива романтична нота, а можете да си ставите и венче или украсни шноли и да блеснете и за посвечени пригоди (доколку воопшто имаме такви сезонава).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noémie Brossard (@noemie_bsd) onJun 14, 2020 at 3:24am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U T S E R I E S (@rambutseries) onApr 28, 2020 at 6:08pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U TS E R I E S (@rambutseries) onMay 23, 2020 at 9:52pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U TS E R I E S (@rambutseries) onDec 25, 2019 at 9:56pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U TS E R I E S (@rambutseries) onOct 7, 2019 at 7:35am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U T S E R I E S (@rambutseries) onSep 10, 2019 at 8:41am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U T S E R I E S (@rambutseries) onJul 28, 2019 at 10:44pm PDT

 

 

„машка фризура“

Долгата коса се смета за одраз на женственост, но жените со ултра кратка коса или т.н „машка фризура“ носат посебна доза сексапил во себе. Со подолги шишки на страна или крената нагоре, со брановиден горен дел, направете ја онаа верзија која ви прилега најдобро и заблеснете. Шнолите можат да бидат и тука одличен моден додаток, но и без тоа, впечатливоста ќе доминира.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Désirée Giorgetti (@desiree_giorgetti23) onJun 15, 2020 at 2:15am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by behindthechair.com (@behindthechair_com) onJun 5, 2020 at 9:57am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kurze Haare Short Hair Ideas (@kurzehaare) onJun 8, 2020 at 12:55am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barbielicious! (@b.arbielicious) onJun 10, 2020 at 10:31am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barbielicious! (@b.arbielicious) onJun 10, 2020 at 10:29am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kurze Haare Short Hair Ideas (@kurzehaare) onJun 14, 2020 at 5:43am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onJun 15, 2020 at 1:47am PDT

 

 

„тенџере“ фирузра

Во почетокот негодувавме дека овој тренд се враќа, но не само што се врати, туку стана и еден од најпопуларните. Најдобро им прилега на жените што имаат природно совршено права коса. Во друг случај одржувањето на фризурата ќе биде вистински предизвик. Подобро им прилега на оние со долгнавесто лице, но не значи дека не постојат исклучоци. Ако сакате ваква фризура, а претходно никогаш не сте имале ништо слично, задолжително првин консултирајте се со стручно лице.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shantelle Neate (@yellowspoons) onMay 1, 2018 at 12:26pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alban Ilir Abdullahu (@alban.gram) onDec 28, 2018 at 2:59am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Julie Carr (@jules.dragonfly) onApr 25, 2018 at 11:38am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALISON STEWART Hairdressing (@alisonstewarthairdressing) onOct 17, 2019 at 5:04am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by I N M A D E L O P E (@inmadelope) onJun 14, 2020 at 12:13pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kurze Haare Short Hair Ideas (@kurzehaare) onJun 8, 2020 at 12:59am PDT

 

 И уште неколку примери на оваа тема:

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by cropped2perfection (@cropped2perfection) onJun 10, 2020 at 1:35pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manon (@laminutegreluche) onMay 24, 2020 at 11:54pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kurze Haare Short Hair Ideas (@kurzehaare) onJun 12, 2020 at 8:49am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manuela D'Aguanno (@manu_dagu) onJun 14, 2020 at 10:26am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onJun 8, 2020 at 9:34am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onMay 15, 2020 at 1:48am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onApr 26, 2020 at 6:05am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onFeb 12, 2020 at 11:40am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onDec 20, 2019 at 6:47am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onDec 18, 2019 at 11:37pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onDec 5, 2019 at 12:02pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shorthair_exclusive (@shorthairexclusive) onNov 20, 2019 at 5:19am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R A M B U TS E R I E S (@rambutseries) onMar 2, 2019 at 11:30pm PST

 

 

Објавено:
15 јуни 2020
Категорија: 
Убавина
Прочитано:
13.574 пати