Видео туторијал: Нашминкајте се како Сицилијанките на Долче и Габана

19 август 2014

Пет Мек Грат е британски стилист за шминка која според Вог е прогласена за највлијателна во својата област не само на британско туку и на светско ниво. Оттука е јасно зошто италијанскиот двоец Долче и Габана ја ангажираат да направи магија од лицата на нивните модели. Во туторијалот од продолжение таа ќе ве насочи како да се нашминкате по примерот на сицилијанската тематика од ревијата на италијанскиот бренд.

 

На Вашата масичка за шминкање постевете ги пудрата, коректорот за под очи, црн молив и туш, руменило и кармин во боја на вино. Сигурно поседувате се од оваа козметика, затоа стиснете „плеј“ на видеото и почнете да ги сладите чекорите на Пет.

 

Објавено:
19 август 2014
Категорија: 
Убавина