Чевлите еден век наназад

Сајтот Mode.com, од кого сме навикнале да гледаме модни ретроспективи, оваа недела се посвети на чевлите. Во видеото што трае речиси три минути, имаме можност да ги видиме најголемите трендови во изминативе 100 години.

Веројатно меѓу нив ќе препознаете и бројни актуелни, како и некои што сте ги носеле во детството. Како и да е, потсетете се зошто ги сакате високите потпетици. 

А доколку сакате и поопширна анализа на оваа тема, кликнете на линкот овде.

Објавено:
2 септември 2016
Прегледно:
1.009 пати