Како се исправувала косата во 1948 година?

Речиси и да не постои млада девојка денес што не користи пегла или четка за исправување на коса. Сте се запрашале ли како ја исправувале косата порано, пред да дојдат овие помошни алатки?

Она што е сигурно е дека не било воопшто брзо како што тоа се прави денес.

Видеото што имате можност да го видите ни открива како тоа изгледало во 1948 година. Се работи за хемиско исправање на коса со помош на масло и загреан чешел. 

Објавено:
5 октомври 2016
Прегледно:
2.572 пати