Како се менувала должината на здолништата низ годините?

Магазинот „Гламур“ направи серија видеа кои нудат ретроспектива на модата низ годините. Во конкретново фокусот е ставен на здолништата.

Од плисираните од 1920-година, кои низ годините ќе ги гледаме често, а факт е дека се носат и сега, ќе видите како се менувале и кроевите, но и должините на здолништата во последните сто години.

Погледнете го ова видео патување спакувано во нешто помалку од четири минути.

Кои од овие модели сте ги носеле? :)

Објавено:
15 јуни 2020
Прегледно:
247 пати