Како се смалуваше костимот за капење?

landscape-1429658145-bs-index-2-1

Во 1920-тите е направен првиот не-волнен костим за капње, во 1930-тите латексот настапува на сцена, како и корпите за гради, но далеку од оние на кои денес сме навикнале. Бикини се појавува првпат во 1940-тите, а веќе следната деценија костимите за капење наликуваат на корсети. Ако во 1950-тите и 1960-тите владее Мерилин Монро, во 1970-тите Фара Фосет популаризира костим за капење во живи бои. Оттогаш, па наваму, палетата на костими за капење е огромна, а моделите се' помали.maxresdefault

 

Објавено:
14 мај 2015