Медицинска сестра пее во чест на своите колеги

Хана е името на медицинската сестра на „Ројал Папворт Хоспитал Черити“ во Кембриџ која го воодушеви светот со своето пеење.

Таа во чест на своите колеги ја отпеа песната „Rise up“, од Андра Дејс, придружувајќи се со звуците од пијано на кое самата свири.

Нејзините колеги, но и целиот свет упати благодарност до оваа нејзина порака и песна, како и до сите здравствени работници кои го даваат својот максимум во оваа борба со Ковид-19.

Прекрасно звучи, зар не?

А еве ја и оригиналната верзија на песната:

 

Објавено:
7 април 2020
Прегледно:
326 пати