Роман преточен во уметничко дело – Дилбер Стана

Дизајнерката Ивана Кнез на последниот ден од Skopje Design Week се претстави со моден перформанс  за чии потреби режисерката Билјана Радиноска создаде краток видео запис инспириран од романот на Стале Попов – „Дилбер Стана“.

Објавено:
12 октомври 2013