Видео: Етика и естетика според правилата на уличната уметност

Уличните артисти се способни  да ги искористат општествените аномалии и благодариение на својот талент да ги трансформираат во уметност. Пораките кои ги упатуваат графитите  гласно зборуваат за оштествената етика, но истовремено на прв поглед се воочува визуелната естетика. Се разбира, се ограничуваме само на оние графити кои со осмислениот концепт и техника презентираат вистинско уметничко дело, а не оние со политичка и навредлива содржина кои преминуваат во вандализам. Уживајте во петминутното видео кое презентира четворица улични графити артисти кои празната хала со руинирани ѕидови ќе ја претворат во уметнички салон.

sofles-limitless-inspires

Објавено:
7 декември 2013