Видео: Еволуција на чевлите од 1920-та до денес

Какви модели на чевли се носеле пред 100 години?

Колку модата во однос на естетиката на чевлите се менувала низ децениите?

И колку ретро моделите ги препознавате и во денешните, актуелни тенденции?

Во неколкуминутно видео во продукција на магазинот Гламур, спакувани се 100 години мода на чевлите – како неизбежен и неопходен моден додаток, независно од трендовите.

Интересно е да се види прогресот во овој сегмент на модната сфера, што е всушност и поентата на ова видео.

Која деценија е по ваш вкус?

 

Објавено:
2 јуни 2020
Прегледно:
239 пати