Вивиен Вествуд во кампања за ПЕТА

Видеото е најава за Светскиот ден на водата на 22 март и е начин за на пошироката јавност да и се објаснат последиците од месната индустрија на глобално ниво. „Со станување на вегетаријанец, допринесувате за  околината многу повеќе од самото рециклирање или возењето на хибриден автомобил“  – објаснува дизајнерката

Ова е последниот од низа проекти во кои Вивиен Вествуд зема учество, а големо внимание предизвика со бричењето на главата како протест против климатските промени.

Објавено:
19 март 2014