Најновите

Интервјуа

Дејан Георгиевски

теквондист

Ако сакаш да си најдобар, нема место за емоции

Во моменти како оној на 27 јули, сфаќаме колку сме желни за радост, за победа. Колку ни е потребно да почувствуваме дека во нешто сме добри, најдобри, дека и ние можеме, дека сме еднакви со остатокот од светот.

И токму тој 27 јули Дејан Георгиевски испиша историја, освои сребрен олимписки медал, кој како што велат многумина, за нас сјае посилно и од тоа што сјае златниот.

Овој 22-годишен скопјанец успеа да предизвика неколку работи - да посакаме сите да гледаме теквондо, иако веројатно повеќето не ни знаевме во што гледаме, да се сплотиме во радоста и гордоста и во исто време да нè фасцинира неговата смиреност, во моменти кога среќата е нескротлива.

fashionel.mk

тема

Александра
Русо

возрасен модел

Бела соба

ФОТО: Впечатоците од црвениот килим на „Браќа Манаки“

Една од асоцијациите на септември ни е и Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, а 42 издание започна вчера.Секако, неизбежен...

ФОТО: Со настап на Каролина отворено 42 издание на „Браќа Манаки“

Најновото 42 издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ започна вчера, а честа да го отвори ѝ припадна на Каролина Гочева...